Zoek

Psychodrama:
Een krachtig pad naar genezing

Groepstraining

Psychodrama: een krachtig pad naar genezing

Een reis van zelfontdekking en bevreiding

Wil ook jij de inzichten en emoties van je laatste psychedelica-sessie integreren? Ervaar de kracht van onze psychodrama-bijeenkomsten, speciaal ontworpen om aan deze behoefte aan integratie en transformatie te voldoen. Ontmoet gelijkgestemden met soortgelijke ervaringen, ontdek de diepten van jezelf, en vind paden naar heling en groei die je nog nooit eerder hebt verkend. We werken met innerlijke delen volgens het Therapeutic Spiral Model en IFS, waardoor je een diepgaand  herstelproces kunt ervaren.

Herken je dit? 

Voel je je ook weleens zo? Die voortdurende innerlijke strijd waarbij je zelfvertrouwen ondermijnd wordt door negatieve gedachten. De constante worsteling met relaties, waarbij het moeilijk is om lief te hebben en anderen te vertrouwen. Het voortdurende tumult in je hoofd, waarbij het lijkt alsof je aandacht, concentratie en geheugen vervagen te midden van alle gedachten. Die emotionele achtbaan die je meesleurt, omdat emoties soms ongrijpbaar lijken, moeilijk te begrijpen of uit te drukken. Voel je je soms alsof je vastzit in het verleden, zonder duidelijke richting voor de toekomst? Je lijkt soms een schip dat ronddobbert zonder kompas op een eindeloze oceaan. Herken je ook die verwarrende ervaring, waarbij dingen die voor anderen normaal zijn, voor jou beangstigend voelen? Bijvoorbeeld liefde: hoewel je ernaar verlangt, kan het moeilijk zijn om ermee om te gaan als het je wordt getoond.

Wat als ik je vertel dat er een pad is naar genezing en groei?

Is het mogelijk dat er een weg is? Een weg die begint met de inzichten die je hebt opgedaan tijdens je psychedelische reis en die verdergaat met psychodrama als een krachtig instrument om deze inzichten te begrijpen en te transformeren.

Wat je kunt verwachten van deze dag

We bouwen samen aan sterke connecties en veiligheid in de groep. Hier creëren we een plek waar je je ervaringen kunt delen, omringd door mensen die je begrijpen en geleid door therapeuten die weten wat je doormaakt. Ervaar het krachtige effect van actieve betrokkenheid in de groep, waar we ons richten op jouw persoonlijke (en groeps-) thema’s en doelen. We gebruiken tevens Mindfulness- en zelf-compassie oefeningen om bovenstaande proces te ondersteunen.
We organiseren twee interactieve opstellingen waarbij iedereen actief betrokken is en gericht werkt aan hun individuele helingsproces.

Een reis van zelfontdekking en bevrijding

Dit is een reis waarbij we spontaniteit en creativiteit in onszelf aanboren. Door spontaan te zijn, ontdek je nieuwe ervaringen en inzichten zonder er te veel over na te denken. Creativiteit stelt je in staat om nieuwe manieren te vinden om jezelf uit te drukken en je eigen weg te vinden. Zo kun je echt groeien en jezelf ontwikkelen op manieren die je misschien nooit had verwacht.
In onze bijeenkomsten bieden we, in een groep van mensen die soortgelijke uitdagingen hebben ervaren, een veilige ruimte waar je je trauma’s kunt onderzoeken, begrijpen en helen. Hier kun je oude patronen loslaten en nieuwe wegen ontdekken. Naast rust, vertrouwen en hoop vind je meer emotionele stabiliteit, veerkracht, zelfacceptatie, verbondenheid, betekenis, en het vermogen om Je leven weer op te bouwen. Met de ondersteuning van ons als ervaren therapeuten, geïnspireerd door deskundigen op het gebied van trauma, zoals Bessel van der Kolk, zul je ontdekken dat je niet alleen bent op deze reis naar herstel.

Psychodrama: een krachtig pad naar genezing

Psychodrama staat bekend als een van de meest effectieve methoden bij trauma verwerking. Psychodrama is een dynamische benadering die spontaniteit en creativiteit stimuleert. We bieden een veilige omgeving waarin je kunt groeien en bloeien, waarin je oude wonden kunt helen en nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken.

 Het Therapeutic Spiral Model (TSM) voegt onderdelen toe aan psychodrama om veilig te kunnen werken met trauma. TSM richt zich op het internaliseren van krachtige rollen voor bewustzijn, veerkracht en groei, waarbij we werken met innerlijke delen, vergelijkbaar met Internal Family Systems (IFS).

Wat verlang je in je diepste kern?

Misschien verlang je naar een positiever zelfbeeld, naar zelfliefde in plaats van zelfkritiek. Misschien verlang je naar diepe relaties gebaseerd op vertrouwen en verbondenheid. Of misschien wil je gewoon innerlijke rust, een gevoel van veiligheid en geborgenheid dat je zo lang hebt gemist.
Jij verdient genezing, innerlijke rust en stabiliteit. Het is logisch dat jij verlangt naar verbinding, zelfacceptatie en herstel. Je opent de weg naar een hernieuwde richting en betekenis in je leven, waarbij je tevreden en gelukkig bent met jezelf en je levenspad. Je maakt de weg vrij om te transformeren tot de persoon die je altijd al had willen zijn.

Waarom werken met ons?

Ronald brengt een schat aan ervaring en expertise met zich mee op het gebied van psychedelica en mindfulness in therapeutische setting. Hij is in staat om op maat gemaakte, effectieve behandelingen te bieden die aansluiten bij de unieke behoeften van zijn cliënten. Daarnaast staat Ronald bekend om zijn empathische en ondersteunende benadering, waardoor cliënten zich op hun gemak voelen om openlijk te delen en te groeien. Ina brengt een rijke ervaring en expertise op het gebied van therapie, training en onderwijs met zich mee. Met een warme en ondersteunende benadering helpt Ina haar cliënten om zich gehoord, begrepen en gesteund te voelen tijdens hun helingsreis. Ze integreert verschillende therapieën om begeleiding aan te bieden die aansluiten bij de unieke behoeften van elk individu. Bovendien is Ina gepassioneerd door het bevorderen van groei en welzijn, en ze streeft ernaar om haar cliënten te helpen een leven te leiden dat hen vervult en gelukkig maakt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wat weerhoud je om aan je verlangen te werken?

Groepstherapie biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor het verkennen van persoonlijke uitdagingen en het bevorderen van groei. Of je nu worstelt met angst, sociale onzekerheid, of andere obstakels, de groep biedt een plek waar je begrip en steun vindt. Onze ervaren professionals zorgen voor vertrouwelijkheid en begeleiding, waardoor iedereen veiligheid kan ervaren.

Locatie: Energiecentrum ‘de Volmolen’, Molenstraat 60, 5581 VK Waalre.

Datum: zaterdag 21 september
Tijd: 9.30 – 16.30 uur, inloop 9.15 uur.
Prijs: 275,- (incl. koffie, thee, water, koekjes ed).
Lunch kan in eetcafé camping Volmolen genuttigd. Er is een koelkast aanwezig voor evt. meegebrachte lunch.


Na het ervaren van een psychedelische reis kunnen er diverse emoties en inzichten naar boven komen. Het is begrijpelijk dat je dit verder wil verwerken, begrijpen en een plek geven.

Deze dag biedt een gestructureerde en ondersteunende ruimte om je inzichten te verkennen, te integreren en te verankeren. Het is een reis van zelfontdekking en genezing, waarbij we de diepere lagen van jezelf aanraken en nieuwe paden naar groei openen.

Ben je klaar om uit de schaduwen van je verleden te stappen en de stralende toekomst tegemoet te gaan? De reis naar heling en integratie begint hier, in de empowerment en transformatie van onze psychodrama-bijeenkomsten.

Na het aanmelden krijg je een betaalverzoek voor de aanbetaling van 25 euro. Wanneer deze binnen is, ben je aangemeld. Daarna nemen wij contact met je op voor verdere informatie.

Coaching en Therapie-Ronald-Hochstenbach-levenskunstenaar

Wacht niet tot het weer beter gaat of je meer tijd krijgt want daar heb je toch geen invloed op. Maar ga er nu voor.

Een mooie uitspraak is: 

Niet Nu? Wanneer dan wel?!