Over Mij

Ronald Hochstenbach

Mijn weg

Een paar jaar geleden dreigde ik vast te lopen in mijn baan in loondienst. Ik herkende de signalen van vermoeidheid, somberheid en niet echt meer geïnspireerd  zijn. Ik merkte dat ik minder energie had. Er moest iets gebeuren.

Ik besefte dat het werken bij mijn werkgever niet meer paste omdat ik daar niet alles kwijt kon wat ik te bieden heb en het mij belemmerde mijn eigen praktijk fulltime vorm te geven. Ook al had ik het erg goed bij mijn werkgever, het klopte gewoon niet meer! Ik had me aangepast en ging voorbij aan mijn diepste verlangen om alles wat ik als heel heilzaam had ervaren aan anderen te leren.

Vanuit die ervaring wilde ik anderen heel graag leren hun eigen pad te volgen en vanuit hun hart te leven. Ik moest een belangrijke keuze maken. En die keuze was op dat moment om bij mijn werkgever weg te gaan. Dit gaf mij veel vrijheid en ruimte. Maar ik kwam toen wel al mijn onzekerheden en angsten tegen, dus heb ik dat wat ik anderen wil leren op mezelf toegepast.

Daardoor kwam er inzicht en ruimte voor het vertrouwen om onbevangen mijn leven te leven.

Nu sta ik ’s morgens op en kijk gemotiveerd en met enthousiasme uit naar de dag. Ik heb meer energie om te genieten van mijn leven en de mooie ontmoetingen die ik heb. Vanuit meer innerlijke rust en vertrouwen doe ik waar ik echt gelukkig van word: mensen coachen en trainen om door al hun onzekerheden, angsten en twijfels heen te leren hun hart te volgen en hun droom te leven.  

Wat je over mij moet weten

Wat je over mij moet weten
Ik ben een coach die naast je blijft staan. Ook als er momenten zijn waarop je misschien wil vluchten, zal ik je blijven aanmoedigen. Confronterend als dat nodig is, maar altijd vanuit een compassievolle, niet oordelende houding. Want uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om gesteund, gehoord en erkend te worden.

Mijn visie

Daar waar je struikelt ligt je grootste schat begraven. Wanneer je de moed hebt om je moeilijkheden te omarmen in plaats van ze te bevechten of er van weg te vluchten, brengt dit rust, ruimte en vrijheid om een leven te leven waarin je gelukkig bent.

Ik weet hoe waar dit is. Net als veel anderen heb ik mijn draken en demonen eerst proberen te ontvluchten, maar dat bracht me alleen maar meer pijn, stress en moeilijkheden. Door ze echter in de ogen te kijken en te ontdekken wat ze me werkelijk te vertellen hadden, kon ik mijzelf bevrijden en het pad gaan volgen waar ik gelukkig van word.

Wat ik heel gaaf vind is dat ik juist door mijn eigen innerlijk en soms ook pijnlijk proces nu het werk kan doen waar ik gelukkig van word: anderen begeleiden hun eigen pad hierin te vinden en hun leven te leiden met zelfvertrouwen, rust en geluk. Dat is voor mij Het Pad van de Levenskunstenaar.

Als je me zou kennen zou je weten dat ik:

  • mijn burn-out zie als een ‘blessing in disguise’, wat o.a. mindfulness op mijn pad heeft gebracht;
  • bewust en gezond eet en zeker ook een levensgenieter ben die zich streng houdt aan het elfde gebod “Gij zult genieten”;
  • regelmatig in de sportschool te vinden ben;
  • dagelijks mediteer en me afstem op mijn intuïtie en innerlijke wijsheid;
  • bewust mijn dankbaarheid uitspreek voor het goede maar ook voor de uitdagingen in mijn leven;
  • ook wel eens graag op de bank hang en T.V. kijk;
  • 20 boeken op mijn nachtkastje heb liggen en in de helft aan het lezen ben;
  • éénmaal ergens voor gekozen, er ook de volle 100% voor ga en zo nodig me erin vast bijt;
  • een optimist ben, die in elke moeilijkheid (lees crisis of pijn) een uitdaging ziet om tot innerlijke groei en zingeving te komen;
  • één en al aandacht en compassievol ben als het echt ergens over gaat, je naar jezelf durft te kijken en je verantwoordelijkheid wil nemen. Als je echter in de “ja-maar” en excuses blijft hangen, verlies ik mijn aandacht en ben ik minder geduldig.

Dit ben ik. Vind jij het nu ook tijd om stappen te zetten naar een gelukkiger leven? 

Ik wil je graag helpen om de eerste stappen te zetten op het pad van levenskunstenaarschap. Jij wilt toch ook ruimte in je hoofd krijgen, meer overzicht, focus én energie!?

De eerste stap om weer zelf de regie te nemen is nu heel dichtbij.

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Boek dan een gratis inzichtsessie van 30 minuten via Skype.
Daarin deel ik minstens 2 gouden tips waar je mee aan de slag kunt.