Zoek

Kiezen tussen MDMA (analogon) en Psilocybine (truffels): Welke psychedelische therapie kies jij?

Kiezen tussen MDMA (analogon) en Psilocybine (truffels): Welke psychedelische therapie kies jij?

Als Levenskunstenaar kan het zijn dat je met de meer reguliere therapeutische methoden onvoldoende bereikt en dat je wil onderzoeken wat psychedelica voor jou kunnen betekenen.  

In de zoektocht naar heling staan velen voor de keuze tussen MDMA (analogon) en psilocybine, in de vorm van truffels. Onderzoek toont aan dat Psychedelische Assisted Therapy (PAT) met MDMA effectief kan zijn bij de behandeling van depressie, angststoornissen en posttraumatische stressstoornis (PTSS) (Bron: Mithoefer et al., 2019). Evenzo laten studies zien dat PAT met psilocybine veelbelovende resultaten oplevert bij de behandeling van depressie en verslaving (Bron: Carhart-Harris et al., 2016).

In mijn praktijk zie ik vaak cliënten die worstelen met depressie en verslaving, en velen van hen kiezen voor de weg van de truffelsessie. Een verslaving maskeert vaak onderliggende depressie. En onder die depressie schuilen vaak diep gewortelde trauma’s die het contact met ons ware zelf en onze emoties verstoren. Tijdens de intake wordt vaak duidelijk dat (jeugd)trauma of complexe PTSS aan de basis van deze problemen kunnen liggen.

In gevallen waarin medicatie zoals SSRI’s niet wordt gebruikt, kan MDMA (analogon) een geschikte eerste stap zijn. Later kan indien nodig nog worden gekozen voor een truffelsessie om hardnekkige patronen aan te pakken. Beide psychedelische middelen vullen elkaar aan in het proces van zelfheling en innerlijke groei.

Wanneer er tijdens de persoonlijke intake geen duidelijke jeugdtrauma’s naar voren komen, maar de cliënt wel kampt met verslaving, depressie of andere hardnekkige patronen, kiezen we vaak in eerste instantie voor een truffelsessie. Als je meer wilt weten over de verschillende therapieën en welke het beste bij jou zou passen, kun je altijd bij mij terecht, zie info: Ronald | Triptherapie Ik help je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is een beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen en vaak speelt persoonlijke geschiedenis en behoeften een grote rol. Het belangrijkste is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin deze reis kan plaatsvinden, met respect voor de complexiteit van ieders innerlijke wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *