Search

Activeer de kwaliteiten van de Koning in jou!

De Koning voor
Leiderschap & Soevereiniteit
Visie & Missie

Ben jij wel eens op audiëntie mogen komen bij een Koning? Zou je dat willen?  En hoe zou het zijn om van de Koning wijze raad te mogen ontvangen? Nou, deze oefening is een manier om je in contact te brengen met de Koning in jou. Laat je met deze oefening verrassen en ervaar  dat deze wijsheid al in jou zit.

Als je wil kun je belangrijke elementen van wat je ervaren hebt en nog weet opschrijven of tekenen.  Het personage zelf als de representant van je innerlijke Koning.  De boodschappen. Als je het symbool tekent kun je er ook op door associëren om de mogelijke diepere betekenis bewust te worden. Je kunt op andere manieren creatief uitdrukking geven aan deze innerlijke reis zoals bijvoorbeeld een fotocollage, boetseren of schilderen.

Wat heb jij in deze oefening ervaren? Soms kan het zijn, dat je de oefening nog een beetje lastig vindt. Soms ben je misschien een beetje afgeleid. Of denk je te veel na. Weet dan: ‘Oefening baart kunst’. Bij deze geleide oefeningen mag je uitgaan van de volgende axioma’s

“Where the intention goes, energy flows”
“Where the attention goes, energy flows”
“Daar waar de gedachten naar uitgaan, groeit”

Door vertrouwen te hebben en het beeld te volgen, zal het beeld zich verder ontvouwen. En het mag ook vaag zijn of fragmentarisch, het gaat er meer om dat er voeling mee hebt, de ervaring. De een is meer visueel ingesteld, de ander ervaart meer gevoelens. Alles is ok. Heb vertrouwen dat alleen al de intentie om te oefenen helpend is. En het archetype kan groeien.

Ik persoonlijk vind het vaak weer een bijzondere ervaring om zo’n archetype in mezelf te mogen ontmoeten. Dat een beeld, in dit geval van het archetype, soms meer zegt dan duizend woorden. Dat je op deze manier contact kunt maken met deze specifieke wijsheid in jezelf.