Zoek

Activeer de kwaliteiten van de Krijger in jou!

ikoon krijger

De Krijger voor
Moed & Discipline
Focus & Daadkracht

Je staat op het punt om de Energie van de Krijger te gaan ervaren.

In deze oefening gaan we een gebied in jou verkennen waar de energie van het Archetype van de Krijger actief is. Welk deel komt in jou dan naar voren. Waar put je uit terwijl je in contact staat met de energie van de Krijger. Je gaat ervaren iets buitengewoons bereikt te hebben. Iets wat echt inzet, gedrevenheid of discipline van je vroeg. Een grote uitdaging waarin je voor jezelf en anderen opkwam.

Deze oefening is om contact te maken met een zintuigelijke ervaring van de energie van de Krijger.  Je op zoek naar een moment in je verleden waar je een buitengewoon positieve resultaat hebt bereikt.  Door dit (steeds) opnieuw te beleven maak je de toegang tot het archetype makkelijker en de energie van het archetype sterker! Dit komt door de plasticiteit van de hersenen. Dit laat de neuropsychologie zien. Dit is wetenschappelijk aangetoond. Dus net als het sterker maken van je spieren in de sportschool door te trainen , kun je met deze oefeningen het archetype als het ware trainen.

Wil je meer Discipline  hebben? Wil je meer Focus en Daadkracht in het leven staan? Dan raad ik je aan om deze oefening vaker te doen.

Waarom het activeren van de archetypen?

We leven in sterk veranderende wereld met veel uitdagingen, onduidelijkheden en onzekerheden. Misschien ervaar je hierdoor meer onrust, voel je je somber, ben je aan het piekeren, ben je ongemotiveerd of heb je minder energie? Heb je het idee dat je iets wilt bijdragen aan deze snel veranderende wereld of dat je je geroepen voelt daar iets positiefs aan bij te dragen?

Als Levenskunstenaar zie je een crisis als kans en je gebruikt dit als uitdaging en als ingang om te worden wie je echt wilt zijn. Je gaat daarbij kwaliteiten in jezelf ontdekken die juist nu van belang zijn. Je leert ze te gebruiken om vrijer te worden en je gewenste doelen te bereiken. Hierdoor vind je weer richting en zin in je leven en kun je tevreden en gelukkig zijn met jezelf en je leven. Je maakt de weg vrij om te “worden” wie je in wezen bedoeld bent te zijn.

Bij mannen is het werken met de vier centrale archetypen een manier om te zorgen dat je als het ware de wind in de zeilen krijgt.  Belangrijk te vermelden is dat de vier archetypen zitten ook in vrouwen. Voor het gemak gebruik ik ‘hij’ in de teksten en oefeningen, je kant daar ook  ‘zij’  lezen.

Archetypen weerspiegelen kwaliteiten en krachten in ons die geïntegreerd kunnen worden. Je kunt een archetype zien als een mindset of modus met zijn eigen motivatie, aandacht en focusgebied, manier van denken, voelen en doen. Archetypen zijn je innerlijke Gidsen en Helpers .

Het zijn krachtige energieën die je behulpzaam zijn op het Pad van Levenskunstenaarschap:

De Minnaar voor Passie, Verleiding, Verbinding en Warmte
De Magiër voor Bewustzijn, Inzicht,  Intuïtie en Transformatie
De Koning  voor Leiderschap, Soevereiniteit, Visie en Missie

Te weten dat al deze kwaliteiten in potentie in ons zitten en hoe hier toegang tot te krijgen, helpt je meer rust in je hoofd en energie, overzicht en vertrouwen te hebben.

Je zult bewuster en vrijer keuzes maken.

Je zult voluit kunnen leven, met meer focus en in flow.