Search

Activeer de kwaliteiten van de Koning in jou!

De Koning voor
Leiderschap & Soevereiniteit
Visie & Missie

In deze oefening ga je een gebied in jou verkennen waar de energie van het archetype van de Koning actief is. Welk deel komt in jou dan naar voren?  Waar put je uit terwijl je in contact staat met de energie van de Koning? Je gaat ervaren hoe het voelt om geëerd te worden en in het centrum van de aandacht te staan.  Je gaat ervaren hoe mensen reageren op jouw uitstraling en charisma. 

Deze oefening is om contact te maken met een zintuigelijke ervaring van de energie van de Koning. Je gaat op zoek naar een moment in je verleden waar je ervan genoot om in het centrum van de aandacht te staan, hoe kort dit ook maar mocht zijn. Door dit (steeds) opnieuw te beleven maak je de toegang tot het archetype makkelijker en de energie van het archetype sterker! Dit komt door de plasticiteit van de hersenen.  Dit laat de neuropsychologie zien. Dit is wetenschappelijk aangetoond. Dus net als het sterker maken van je spieren in de sportschool door te trainen, kun je met deze oefeningen het archetype als het ware trainen.

Wil je meer (persoonlijk) leiderschap in je leven? Wil je meer soevereiniteit (autonomie, zelfstandigheid en vrijheid) in je leven? Om dit te gaan ontwikkelen, raad ik je aan deze oefening vaker te doen.

Waarom de archetypen in jou activeren?

We leven in sterk veranderende wereld met veel uitdagingen, onduidelijkheden en onzekerheden. Misschien ervaar je hierdoor meer onrust, voel je je somber, ben je aan het piekeren, ben je ongemotiveerd of heb je minder energie? Heb je het idee dat je iets wilt bijdragen aan deze snel veranderende wereld of dat je je geroepen voelt daar iets positiefs aan bij te dragen?

Als Levenskunstenaar zie je een crisis als kans en je gebruikt deze als uitdaging en als ingang om te worden wie je echt wilt zijn. Je gaat daarbij kwaliteiten in jezelf ontdekken die juist nu van belang zijn. Je leert ze te gebruiken om vrijer te worden en je gewenste doelen te bereiken. Hierdoor vind je weer richting en zin in je leven en kun je tevreden en gelukkig zijn met jezelf en je leven. Je maakt de weg vrij om te “worden” wie je in wezen bedoeld bent te zijn.

Bij mannen is het werken met de vier centrale archetypen een manier om te zorgen dat je als het ware de wind in de zeilen krijgt.  Belangrijk te vermelden is dat de vier archetypen ook in vrouwen aanwezig zijn. Voor het gemak gebruik ik ‘hij’ in de teksten en oefeningen, je kunt daar ook ‘zij’ lezen.

Archetypen weerspiegelen kwaliteiten en krachten in ons die geïntegreerd kunnen worden. Je kunt een archetype zien als een mindset of modus met zijn eigen motivatie, aandacht en focusgebied, manier van denken, voelen en doen. Archetypen zijn je innerlijke Gidsen en Helpers.

Het zijn krachtige energieën die je behulpzaam zijn op het Pad van Levenskunstenaarschap:

De Krijger voor Moed, Discipline, Focus en Daadkracht
De Minnaar voor Passie, Verleiding, Verbinding en Warmte
De Magiër voor Bewustzijn, Inzicht, Intuïtie en Transformatie

Te weten dat al deze kwaliteiten in potentie in ons zitten en hoe hier toegang tot te krijgen, helpt je meer rust in je hoofd en energie, overzicht en vertrouwen te hebben.

Je zult bewuster en vrijer keuzes maken.

Je zult voluit kunnen leven, met meer focus en in flow.