LEVENSKUNSTENAARSCHAP

Groepstraining

Ga naar menu balk hierboven naar ‘TRAININGEN’ voor de actuele training, of klik hier:

Mindfulness and Compassion Based
Self-leadership
MCBS®

 

De kracht van de levenskunstenaar

Training voor mannen en vrouwen die zich (deels) in onderstaande herkennen:

Wat wil je nu echt? Waar droomde je vroeger van? Gun het jezelf om de stappen te zetten om dit te gaan waarmaken.  Meld je nu aan via de aanmeldbutton.

Hoe zou het voor je zijn als je:

Wat je kunt verwachten van de training

Dan leer ik je deze uitdaging te gebruiken als ingang om te worden wie je echt wilt zijn. Je gaat kwaliteiten in jezelf ontdekken die juist nu van belang zijn. Je leert ze te gebruiken om vrijer te worden en je gewenste doelen te bereiken. Hierdoor vind je weer richting en zin in je leven èn kun je tevreden en gelukkig zijn met jezelf en je leven. Je maakt de weg vrij om te “worden” wie je in wezen bedoeld bent te zijn.

In de training gebruiken we je (innerlijke) conflicten en moeilijkheden als ingang naar het volledig kunnen inzetten van je potentieel met onder andere behulp van 10 archetypen.

Archetypen zijn overgeërfde, collectieve, originele patronen, blauwdrukken, gedragsmogelijkheden, die in ons onbewuste liggen opgeslagen. Ze zitten ver weggedoken in het onderbewustzijn of aan de oppervlakte. Het zijn patronen in onze hersenen die bepalend zijn in hoe we naar de wereld kijken en hoe we daar mee omgaan.  Ze weerspiegelen kwaliteiten en krachten in ons die geïntegreerd kunnen worden. Een geactiveerd archetype is als krachtige wind in de zeilen. Je kunt een archetype zien als een mindset of modus met zijn eigen motivatie, voorstelling van wat wel of niet, aandacht en focus gebied, manier van denken, voelen en doen. Archetypen zijn je innerlijke Gidsen en Helpers op je pad naar geluk en voldoening in het leven.     

In de training gaan we in jou de volgende 10 archetypen van binnenuit activeren:
  • De Koning(in) voor Leiderschap, Soevereiniteit, Visie en Missie

  • De Strateeg voor Structuur, Meesterschap, Pragmatisme en Objectiviteit

  • De Verzorger voor Zorg, Empathie, Bescherming en Compassie

  • De Minnaar voor Passie, Verleiding, Verbinding en Warmte

  • De Dromer voor Verbeeldingskracht, Inspiratie, Idealisme en Spiritualiteit

  • De Storyteller voor Communicatie, Verbinding, Veelzijdigheid en Snel Denken

  • De Rebel voor Uitvinden, Verstoring, Provocatie en Bevrijding

  • De Magiër voor Bewustzijn, Inzicht, Intuïtie en Transformatie

  • De Krijger voor Moed, Discipline, Focus en Daadkracht

  • De Avonturier voor Avontuur, Waarheid, Enthousiasme en Optimisme

Training De KrAcht van de Levenskunstenaar

De training is ervarings- en actie gericht.                                                                        

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we je doel formuleren en monitoren hoe sterk de archetypen in je werkzaam zijn. De 5 bijeenkomsten daarna ga je jouw innerlijke conflicten, alles wat je groei naar geluk en gevoel van vrijheid (heelheid) in de weg staat transformeren naar de volwaardige archetypen. Je gaat ervaren hoe je dat zelf kan doen.

Vervolgens gaan we in 5 bijeenkomsten verder werken aan je innerlijke conflicten en uitdagingen. We maken dan o.a. gebruik van een opstelling met de 10 archetypen als jouw hulpbronnen. Zo krijg je inzicht in je belemmerende patronen en leer je in de praktijk die kwaliteiten te ontwikkelen die juist nu voor jou van groot belang zijn. Per bijeenkomst zullen twee deelnemers in het bijzonder de gelegenheid krijgen hun thema uit te werken waarbij de groep zowel een spiegel als een hulpbron zal zijn. De twaalfde en laatste bijeenkomst is ter integratie en evaluatie. 

Ter inspiratie, integratie en voorbereiding ontvang je voor- en na iedere bijeenkomst oefeningen en opdrachten in je mailbox.  Denk aan teksten en geluidsbestanden met te volgen oefeningen. 

Door de opdrachten kun je de bijeenkomsten beter verwerken. Zo haal je er nog meer uit en leer je al alles wat behandeld is te integreren in je leven. Daarnaast krijg je oefeningen om mindfulness en compassie te cultiveren, afgestemd op waar jij zit in je proces. Ook leer je om meer gebruik te maken van de bron van innerlijke wijsheid. Andere opdrachten zijn er om je beter voor te bereiden op de volgende sessie.

Weet dat al de kwaliteiten van de archetypen in potentie in ons zitten en dat je daar toegang toe kunt krijgen.

Dat helpt  je meer rust in je hoofd, energie, overzicht en vertrouwen te hebben.

Je zult bewuster en vrijer keuzes kunnen maken.

Je zult voluit kunnen leven, met meer focus én in flow. 

Waarom met mij werken?

Omdat ik mijn eigen proces ben aangegaan en mijn leerweg tot psychosociaal therapeut, life-coach en mindfulness-trainer heb gevolgd, heb ik van vele methoden zelf de impact mogen ervaren. Ik heb geleerd de methoden toe te passen en ik heb ze verder ontwikkeld zodat deze elkaar versterken en verdiepen. Vandaaruit heb ik een traject ontwikkeld dat ook jou kan leren jezelf te helen en te bevrijden van dat wat je tegenhoudt om werkelijk van je leven te genieten. Ik leer jou hoe je het zelf kunt doen, zonder afhankelijk te zijn van langdurige therapieën, trainingen of medicatie. Juist omdat ik mijn eigen draken en demonen in de ogen heb gekeken ontwikkelde ik veerkracht, zelfvertrouwen en daadkracht, waardoor ik geniet van het leven in het nu! Ik bied jou mijn sleutels om de ware levenskunstenaar ook in jou te bevrijden!

Hoe zou jouw leven als levenskunstenaar eruit zien?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Na de aanmelding neem ik contact met je op om kennis te maken. We bespreken o.a. je doelen, ik geef uitleg over de training om vervolgens te kijken of de training aansluit bij je wensen en verwachtingen.  Is er voldoende een persoonlijke klik? Dan kunnen we samen besluiten of we er voor gaan.  

De training duurt:
12 bijeenkomsten van 2,5 uur tot 3 uur.

Aantal deelnemers: We zijn met een kleine groep van rond de 8 tot 10 deelnemers 

Financiële investering:
Particulieren van  € 725,00   nu  € 545,00
Zakelijk tarief* € 1225,00  nu € 817,50 excl. BTW
* voor organisaties, zelfstandigen of wanneer de training wordt vergoed door werkgever of een instantie.

De kosten zijn incl. digitaal beschikbare oefeningen.

12 maandag avonden.

Start datum: 
Data: 

Inloop: 18.45 uur. Start 19.00 uur tot 21.30 uur met uitloop tot 22.00 uur.

Locatie: Energie centrum ‘de Volmolen’ Molenstraat 60, 5581 VK Waalre. Precies op de grens van Waalre en Riethoven staat het mooie pand gelegen aan het water. 

Coaching en Therapie-Ronald-Hochstenbach-levenskunstenaar

Wacht niet tot het weer beter gaat of je meer tijd krijgt want daar heb je toch geen invloed op. Maar ga er nu voor.

Een mooie uitspraak is: 

Niet Nu? Wanneer dan wel?!